Haringhappen voor het goede doel

Rotaryclub Dronten organiseert op 15 juni voor de tweede keer de Haringparty Dronten. De opbrengst van het evenement zal ook dit jaar weer naar het Geert Popkema Jeugdfonds gaan.

De Haringparty Dronten van 2016 was een groot succes. Bezoekers waren vorig jaar zo enthousiast dat ze zich tijdens het evenement zelf al opgaven als sponsor voor dit jaar. Bijna alle sponsoren van vorig jaar doen dit jaar weer mee. Daarnaast gaat het met de losse kaartverkoop erg goed. Er zijn al meer dan 1.000 kaarten verkocht.

Het aantal bezoekers en sponsoren is voor de Rotaryclub Dronten erg belangrijk. De gehele opbrengst gaat naar het Geert Popkema Jeugdfonds, een initiatief van Rotaryclub Dronten zelf. Het doel van het fonds is het ondersteunen van lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor de jeugd tot 21 jaar.

Tijdens de Haringparty kunnen de gasten genieten van een haring aan het staartje. Voor de niet-haring liefhebbers zijn er scholfilets, bitterballen en verse friet van Schaap Holland. Het hoogtepunt van de avond zal de Amerikaanse veiling van het eerste Dronter haringvaatje van 2017 zijn. Deze veiling heeft vorig jaar bij de 2016 editie meer dan 15.000 euro opgebracht.