Kinderoog ziekenhuis Kenya

Rotary Club Emmeloord (RCE) en Rotary Club Dronten (via het Geert Popkema Jeugd Fonds) ondersteunen het Kenyan Sabatia Eye Hospital om een nieuwe afdeling op te zetten voor kinderen.

Fondsen zijn nodig voor onderzoek, behandeling en verzorging van kinderen met oogziekten. Op dit moment wordt geprobeerd om een Global Grant van Rotary Foundation te verkrijgen waardoor een nog meer substantiële investering kan worden gedaan. Vooral in de rurale gebieden van Kenya is een groot tekort aan voorzieningen voor oog zorg. Oogziekten zijn veel voorkomend en hebben een enorme ‘impact’ op kinderen en de families.

Sabatia Eye hospital is een onafhankelijk en non-profit organisatie opgericht in 1996 in Vihiga district, West Kenya. Het ziekenhuis is opgericht met steun van de overheid, de Lions Club en de Friends Kerk. De hulp aan het ziekenhuis heeft vooral betrekking op de inrichting van de afdeling voor kinderen. Het project wordt intensief begeleid door de heer Visser, huisarts te Urk. Hij heeft meerdere bezoeken gebracht aan het ziekenhuis en meegewerkt aan de inventarisatie van behoeften.