1e Haringparty Dronten

Op donderdag 16 juni 2016 organiseert Rotaryclub Dronten de 1e HARINGPARTY DRONTEN op het nieuwe overdekte terras van ‘De Rede van Dronten.’ De opbrengst van het evenement gaat naar het ‘Geert Popkema Jeugdfonds.’ Dit fonds is in het leven geroepen ter gelegenheid van ’50 jaar Rotaryclub Dronten.’ Uit het fonds zullen de komende jaren uiteenlopende initiatieven voor de jeugd ondersteund worden.

Vanaf 18.30 uur is het terras toegankelijk voor de gasten van de haringparty en omstreeks 20.00 uur zal het feest officieel geopend worden door Bauke van der Veen, voorzitter van Rotaryclub Dronten. De gasten van het evenement zijn uitgenodigd door de talrijke sponsoren óf hebben vooraf een toegangskaart gekocht via de website www.haringpartydronten.nl. De gehele avond worden er diverse drankjes en culinaire hapjes geserveerd door de enthousiaste medewerkers van De Rede van Dronten. Het Dronter Piratenkoor zorgt dat iedereen in een ouderwetse visserijstemming wordt gebracht.

Unieke veiling
Om circa 20.45 uur zal de befaamde veilingmeester Peter Buis het 1e Dronter Haring Vaatje aan de man brengen via een Amerikaanse veiling. Bij deze wijze van veilen betaalt de bieder onmiddellijk het bedrag waarmee hij de geboden prijs verhoogt. De veiling eindigt op een voor de deelnemers onbekend moment. Alleen de veilingmeester weet voor wel totaalbedrag et vaatje wordt gegund. Wie het allerlaatste bod uitbrengt, is de trotse eigenaar van het 1e vaatje! Bij een Amerikaanse verkoop kan dus ook iemand die weinig geld biedt het winnende bod plaatsen. Op deze manier kunnen buitengewoon hoge prijzen bereikt worden, omdat voor de deelnemers het goede doel voorop staat.

Meer informatie over het evenement, de toegangskaarten en mogelijkheden voor gesponsorde deelname door bedrijven is te vinden op: www.haringpartydronten.nl.