Run Rockets aan Atletiekvereniging Flevo Delta

Door een donatie vanuit het Geert Popkema Jeugdfonds heeft Atletiekvereniging Flevo Delta twee zogenaamde Run Rockets kunnen aanschaffen.

Een Run Rocket is een snelheids- en krachttrainer die ingezet wordt om meerdere onderdelen binnen de atletieksport te trainen. Het apparaat kent weerstandsniveaus om bijvoorbeeld hardlooptechnieken te verbeteren. Verder kan in ingezet worden om kracht te trainen voor snellere sprinten, hoger en verder te springen en verder te gooien.

Donderdag 14 juli zijn de 2 Run Rockets officieel overgedragen door Piet van der Aar, voorzitter Geert Popkema Jeugdfonds. Piet van der Aar: “Wij zijn verheugd dat we vanuit het Geert Popkema Jeugdfonds ons steentje kunnen bijdrage conform de filosofie van oud onderwijsman Geert Popkema: Geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken.”

De twee Run Rockets zijn geleverd door het Drontens bedrijf De Loopbandspecialist. “Voor mijn bedrijf was het een speciale opdracht om hieraan een steentje te kunnen bijdragen aldus Rik Kerremans eigenaar van De Loopbandspecialist.

Vanuit de Materiaal Commissie van A.V. Flevo Delta heeft Peter Leering de Run Rockets dankbaar in ontvangst genomen. Peter Leering is trots dat hij deze apparaten kan toevoegen aan het assortiment trainingsmiddelen. “Voor atleten is het een uniek en bijzonder apparaat waarmee ze aan de slag kunnen. Als Materiaal Commissie zullen we er alles aan doen om de apparaten in goede conditie te houden en zo te zorgen dat ze stand-by staan om dagelijks te kunnen gebruiken” aldus Leering.

John Jansen is hoofdtrainer bij A.V. Flevo Delta. Jansen gaat het trainen met de Run Rockets zich eigen maken. Voor hem is het een unieke kans om met behulp van de Run Rockets zijn atleten nog beter te laten presteren en ze door een vernieuwde werkwijze met plezier hun sport uit te laten voeren. “Vooral in hun jeugd kunnen atleten werken aan hun techniek en kracht waar ze later veel profijt van hebben. Voor mij is het een mooie uitdaging om met de Run Rockets aan de slag te gaan” aldus Jansen.