Schaatser Jens Verbeek

In september 2019 deed Jens Verbeek een beroep op de talentbeurs van het Geert Popkema Jeugdfonds.
Deze werd toegekend en zo kan Jens zijn schaatsdroom verder uitbouwen.
Hieronder staat het verhaal van Jens, we hopen in de toekomst veel van hem te mogen horen.

 

“Mijn naam is Jens Verbeek. Ik ben 17 jaar oud en woon in Dronten.

Vanaf dat ik 10 jaar ben schaats ik. Ik ben begonnen bij Leisure world in Dronten. Sinds twee jaar schaats ik voor een selectie. Dit jaar rijdt ik voor het RTC Oost. Dit is het regionale talenten centra van de KNSB.

Hier train ik gemiddeld 10 keer per week. We fietsen, skeeleren, doen krachttraining en natuurlijk de ijstrainingen. We trainen in Deventer, Enschede en Heerenveen.Ik studeer sinds dit jaar aan Saxion hogeschool in Deventer. Hier doe ik de opleiding biologie en medisch laboratorium onderzoek.

Studeren en topsport is best een zware combinatie maar tot nu toe gaat dat heel goed.

De afgelopen periode ben ik hard aan het trainen geweest. Net na de zomervakantie hebben we een trainingskamp in Heereveen gehad. De wedstrijden hierna stonden vooral in het teken van goede tijden neerzetten. Via deze wedstrijden heb ik verschillende pr’s gereden. Een daarvan is de 1000 meter.  Hier reed ik een tijd van 1.15.57 Met deze tijd heb ik mij rechtstreeks gekwalificeerd voor het NK afstanden in februari.

Op 9 en 10 november heb ik de Residentiecup gereden. Dit was gelijk een kwalificatie moment voor het NK sprint en NK lange afstanden. Om je direct te plaatsen moest je bij de eerste 10 rijden. Voor de sprint lukte dat door een slechte 500 meter net niet. Hierdoor eindigde ik op de 11e plaats. Op de 3km heb ik me wel rechtstreeks kunnen plaatsen voor het NK.

Afgelopen twee weken zijn we op trainingskamp in Inzell geweest. Hier reden we ook een wedstrijd. Helaas kwam ik op de 500 meter hard ten val en moest ik voor de andere afstanden afzeggen.

Tijdens een ritje op de fiets kwam ik ook ten val en heb ik mijn middenhandsbeentje gebroken. Daardoor zit ik helaas in het gips. Ik kan gelukkig nog wel gewoon trainen.

Maar verder een goed trainingskamp gedraaid.

Komend weekend rijdt ik de landelijke selectie om me alsnog te kunnen plaatsen voor het NK sprint van 14 en 15 december.

Daarnaast mag ik ook het NK super sprint/ pure sprint rijden en het NK korte baan dit seizoen.

 

Mijn tijden zijn nu zijn :

 

500 meter van 38,90 naar 38,64

1000 meter van 1.16.96 naar 1.15.57

1500 meter 1.58.54 naar 1.58.02

3 km van 4.12.24 naar 4.06.64″