Talentbeurs atlete Joyce Schumacher

Atlete Joyce Schumacher heeft een talentbeurs van het Geert Popkema Jeugdfonds ontvangen.
Hiermee hopen wij Joyce te kunnen ondersteunen om droom werkelijkheid te laten worden.

Joyce stelt zichzelf kort voor:

In 2014 ben ik begonnen met atletiek. Ik deed dat jaar mee met een atletiektoernooi vanuit de middelbare school en werd daar opgemerkt door een trainer van Flevo Delta. Ik mocht een maand lang gratis meetrainen en was gelijk verkocht. Ik deed in die tijd nog aan turnen maar heb uiteindelijk de keuze voor atletiek gemaakt. Al in mijn eerste atletiekjaar bleek ik talent te hebben voor verspringen en later kwam daar het hordenlopen bij. Gelijk het eerste atletiekjaar werd ik Nederlands kampioen verspringen en mocht ik daardoor meedoen met de C-interland (een internationale wedstrijd tegen Westfalen). Ik sprong daar een PB van 5.55 en had mijn PB met 70cm verbeterd dat jaar. Ook het hordenlopen werd steeds beter. Ik begon bij de regiogroep te trainen en behaalde veel PB’s. Inmiddels draai ik al 4 jaar op Nederlands topniveau mee met beide onderdelen.