Talentbeurs voor schaatser Rick Meijer

Schaatser Rick Meijer ontvangt een Talentbeurs van het Geert Popkema Jeugd Fonds.
Hieronder stelt hij zich voor. Wij wensen Rick het komend schaatsseizoen heel veel succes!

Mijn naam is Rick Meijer, ik ben 17 jaar en fanatiek langebaan schaatser. Ik ben op mijn 11e begonnen met schaatsen. Ik werd steeds beter in schaatsen en mijn tijden werden steeds sneller. Wat als gewoon sporten begon is nu uitgegroeid tot een doel om professioneel schaatser te worden.

Mijn ambitie is dan ook om tot de top van de Nederlandse schaatssport te behoren en daarmee ook tot de wereldtop. Om deze ambitie te bereiken train ik veel, heel veel. Minimaal 6 dagen per week en sommige periodes van het jaar meerdere keren per dag.
De trainingen bestaan in de zomer uit wielrennen, skeeleren, hardlopen en krachttraining en in de winterperiode schaatsen, wielrennen en krachttraining.

Deze trainingen zijn voorbereidingen op de wedstrijden die ik tijdens de winterperiode rijd. Begin van het seizoen moet je snelle tijden rijden zodat je gekwalificeerd word voor de selectiewedstrijden voor deelname aan het NK.

Afgelopen seizoen heb ik deelgenomen aan het NK afstanden 3.000m hier werd ik 6e van Nederland. Ook heb ik deelgenomen aan het NK Allround op de afstanden 500m, 1.000m en 1.500m, hier eindigde ik als 12e Dit resultaat had beter gekund aangezien ik tijdens dit weekend een griepje had. Door deelname aan deze NK ’s heb ik een NOC*NSF status ontvangen. Met deze status krijg ik vrijstellingen van school zodat ik nog beter kan trainen en ook kan deelnemen aan wedstrijden die niet in het weekend verreden worden.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf steeds kunnen door ontwikkelen, de tijden worden steeds sneller en op dit moment ben ik ondanks de corona volop in training om aankomende winter mijn huidige tijden weer aan te scherpen. Ik ga trainen bij een nieuwe vereniging en ik wil dit seizoen graag een plekje veroveren in het KNSB talententeam en deelnemen aan verschillende NK ’s.