Waterspeelplaats gerealiseerd in Dronten

Waterspeelplaats gerealiseerd aan de Kruizemunt

Water + zand = prutsend leren en bewegen

Een van de drijfveren voor dit project was om de jeugd, die steeds meer achter het beeldscherm zit, meer aan het bewegen te krijgen. De BMI van kinderen van 8 tot 12 jaar is in Noord Nederland hoger dan in de rest van Nederland. Dat was destijds de boodschap van Gouverneur Hans Jansen

Water + zand = prutsend leren. Vanuit deze gedachte keken enkele leden van de Rotaryclub rond in Dronten en zagen dat er nog niet zoveel te prutsen viel met water en zand. Zeker niet in slootjes.

Het eerste gesprek daarover met de gemeente was in januari 2019.

Door een intensieve samenwerking tussen de Rotaryclub Dronten en de gemeente is het idee voor een waterspeelplaats uitgewerkt.

Het idee is één, maar waar kon dat worden uitgevoerd? Samen met Martijn Dijkman van de gemeente heeft Rotary de kaart van Dronten erbij gepakt en daar een aantal mogelijke plekken bekeken onder andere in het Wisentbos en bij de Volte in het van Veldhuizenbos.

Uiteindelijk kwam er de locatie Kruizemunt uit. Daar was een speelplek die aan renovatie toe was. En dan is één plus één al gauw drie.

Er is een mooi ontwerp gemaakt. Twee handpompen , waarvan een ook voor iemand in een rolstoel te gebruiken is.

Mede door financiële inzet vanuit de Rotaryclub Dronten en het Geert Popkema Jeugd Fonds  is deze waterspeelplaats gerealiseerd voor de Dronter jeugd.

Daarbij werd ook een subsidie geleverd door GGD Flevoland en de Meerpaal in het kader van de Challenge: Samen gezond in de wijk en buurt